10 Oct 2021
Relații toxice

BY: admin

Workshop-uri

Comments: No Comments

Învață să recunoști o relație toxică, află cum să ieși și să te vindeci de ea, cum să recapeți controlul și puterea autentică!

Simți deja că ceva nu e în regulă cu o relație a ta, dar nu știi exact ce? Dacă dintr-o poveste de vis totul s-a transformat într-un coșmar, este posibil să fii prins(ă) într-o relație toxică. Fie romantice, profesionale sau familiale, toate relațiile toxice împărtășesc câteva caracteristici. Dacă te regăsești în descrierea următoare, acest workshop este pentru tine.


7 semne că ești într-o relație toxică cu o persoană:

 

1. Apasă acolo unde te doare mai tare – îți aduce aminte de greșeli mult trecute, îți subliniază constant slăbiciunile până când ai atât de puțină încredere în tine, încât te supui orice ți-ar cere.

2. Te schimbă până când nu te mai recunoști – folosește remarci caustice și sarcastice ca să îți ridiculizeze propriile păreri și experiențe, încât începi să te schimbi pentru a fi mai mult pe placul său.

3. Amestecă complimentele cu insultele – din când în când, te bucuri pentru că te-a lăudat pentru ceva ce ai făcut, eventual imediat după ce a râs de tine. Cu timpul, din cauza semnalelor amestecate, îți pierzi „busola” și nu mai știi cum e normal și cum nu într-o relație.

4. Nu își ține promisiunile – fără vină, cu cea mai mare naturalețe, îți va spune că face ceva, după care se comportă complet diferit. Dacă îi atragi atenția, va găsi o modalitate să întoarcă totul împotriva ta.

5. Îți pune propria judecată sub semnul întrebării – îți cere să dovedești lucruri pe care le-ai văzut cu ochii tăi sau despre care știi pur și simplu că sunt adevărate. Te minte des, după care îți reproșează că „îți imaginezi lucruri”.

 

6. Te șantajează emoțional – te simți mereu prins(ă) într-o plasă de păianjen și mereu obține de la tine tot ce vrea.

 

7. Totul e numai despre el(ea) – dorințele sale, nevoile sale, plăcerile sale, credințele sale, deciziile sale, obiectivele sale. Tu? Tu ești instrumentul perfect pentru realizarea lor!


 

Îți sună familiar? Te afli într-o relație cu o persoană toxică. La început, o astfel de persoană pare sensibilă, șarmantă, extrem de afectuoasă, aproape perfectă. Treptat, se transformă într-un abuzator emoțional care minte și manipulează. Capcana relației cu o astfel de persoană, adesea un narcisist, este atât de puternică, încât partenerilor de relație le este foarte greu să înțeleagă ce se întâmplă cu ei și să își dea seama cum pot rupe cercul vicios. Indiferent că îți este șef/ă, iubit/ă, prieten/ă, coleg/ă de birou, frica, neputința, deznădejdea, dezamăgirea, îndoiala și suspiciunea sunt stări pe care le experimentezi atât de des încât începe să te doară.

Dorești să își înțelegi mai bine aceste relații, să găsești modalități de a le gestiona și să îți recâștigi echilibrul și puterea? Diana Teodorescu a dezvoltat un program special de training în care participanții vei explora:

 

1. Cum ne dăm seama că suntem într-o relație toxică
2. Cum de ai fost capturat – identificarea capcanelor personale
3. Triunghiul toxic și jocurile manipulării
4. Confruntarea și dezarmarea manipulatorilor
5. Tipare și tipuri de narcisiști: cu cine să lupți și de cine să fugi mâncând pământul

 

Programul se va desfășura pe perioada a 6 întâlniri, cu maxim 12 participanți, astfel încât fiecare persoană să poată primi feedback individual după aplicarea fiecărei tehnici.

 

Pentru detalii și înscriere urmărește site-ul la secțiunea noutăți și pagina de Facebook