Despre Realist Dreamer
Realist Dreamer este un centru ieșean de servicii psihologice și training, care din 2006 modelează experiențele oamenilor pentru a le oferi o viața plina de sens, mulțumire și stare de bine.
Dezvoltat de către Diana Teodorescu, psihoterapeut pasionat de oameni și de știință, centrul oferă workshop-uri motivante și sesiuni individuale de terapie pentru visători și realiști, experiențe de training și de retreat, activitați psiho-educaționale pentru copii și părinți.
Realist Dreamer pune un accent deosebit pe învățare, atât prin fapte științifice, cât și prin experiențe și își dorește să crească în jurul său o frumoasă comunitate de curioși/căutători de echilibru.
Diana Teodorescu
Diana Teodorescu este psihoterapeut cu o experiență de peste 20 ani și cu o pasiune deosebită pentru formarea și dezvoltarea profesională și personală.
Diana este primul formator și supervizor roman certificat internațional in Schema Therapy pentru copii și adolescenți (ST-CA) și directorul primului program international de formare in ST-CA din Romania, program care rulează deja și in Italia, Egipt, Serbia.
Deasemenea este singurul terapeut român cu trei certificari internaționale (International Society in Schema Therapy, ISST) la nivel de trainer si supervizor: Schema Therapy pentru adulți, Schema Therapy pentru copii și adolescenți și Schema Therapy pentru grupuri.
Ca și formări complementare Diana a parcurs programele ACT (adulți și copii), DBT (adulti și copii), Psihodrama pentru copii, EFT (adulți), Schema Therapy pentru cupluri.
Psihoterapeut specializat in terapii cognitiv comportamentale (programul de formare avansată în Terapie Cognitiv Comportamentală, coordonat de Albert Ellis Institute, SUA, Catedra de Psihologie Clinică și Psihoterapie, Universitatea Babes-Bolyai și Asociația de Științe Cognitive din Romania, 2003)
Formator în multiple programe de formare continuă a personalului didactic preuniversitar, acreditate CNFP prin Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului (Magister, UBB, Cluj; Paideea, USV, Suceava) Doctor in psihologie, cu teza de doctorat in domeniul relatiilor interpersonale
Psihoterapeut specializat în Schema Therapy, International Society of Schema Therapy, St. Petersburg Institute 2016.
– Certificare ISST nivel de Trainer si Supervizor în ST- indivual
– Certificare ISST nivel de Trainer și Supervizor în ST copii și adolescenți
– Certificare ISST nivel de Trainer și Supervizor în ST-grupuri
– Coordonator Institutul Român de Schema Therapy Filiala Iași
Formator și supervizor în psihoterapie în cadrul IFTECC – Institutul de Formare în Terapie Cognitiv Comportamentală Iași; Discipline: Terapie de Grup, Al treilea val de terapii cognitive in tratamentul tulburărilor de personalitate; Din 2020 este Coordonatorul Programului de formare complementară: Intrevenții de tip CBT pentru copii și adolescenți
Psiholog specialist în psihologie educațională, orientare școlară și vocațională, cu 20 ani experiență în evaluare psihologică, consiliere și terapie pentru copii și adolescenți
Coordonator de programe educaționale și terapeutice pentru copii implementate în școli și grădinițe de stat și particulare (Școala și Grădinița Euroed, Școala și Grădinița Junior, Grădinița Penila)
Trainer în programe educaționale și de parenting: coordonator de programe educaționale pentru cadrele didactice sau pentru părinți, în zeci de proiecte europene coordonate de inspectoratele școlare sau în instituții private de învățământ
Cadru didactic asociat al Facultății de Psihologie și Științele Educației, din anul 2003-în prezent, Univ. Al.I. Cuza Iași, cu discipline la programul de licență și la programele de masterat EFCCP, PCP.
Formator de formatori și evaluator de competențe, acreditat CNFA, diplomă recunoscută de MMFES și MECT
Cadru didactic asociat (cu experiență de 20 ani în activitatea didactică universitară) Departamentul de Pregătirea Personalului Didactic, Facultatea de Științe ale Educației, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava: Psihologie educațională, Consiliere și Orientare, Managementul conflictului, Psihopatologie și Psihoterapie, Managementul clasei
Trainer de 20 ani în programe de dezvoltare organizațională: Inteligența emoțională, Comunicare asertivă, Management relațional, Managementul furiei, Managementul stresului și timpului
Doctor în psihologie, cu teza de doctorat în domeniul relațiilor interpersonale (2004-2011)
Ioana Vatamanu
Ioana Vatamanu este psiholog clinician și psihoterapeut specializat în psihoterapie cognitiv comportamentală, cu formare și competențe în schema therapy.
Ioana are experiență atât în lucrul cu copiii și adolescenții, cât și cu adulții. Competențele sale cuprind evaluarea și consilierea psihologică și psihoterapie cognitivă și comportamentale atât pentru cazuri clinice cât și pentru cazuri subclinice.
Deasemenea a condus multiple ateliere educaționale și de dezvoltare socio-emoțională pentru diferite vârste și categorii de beneficiari (pacienți oncopediatrici, elevi cu risc de abandon școlar, studenți aflați în stagii internaționale de studiu, etc.), adresând teme diverse.
Georgiana Zugravu
Georgiana Zugravu este psiholog clinician în supervizare și psihoterapeut în formare în psihoterapia cognitiv-comportamentală. Din 2020 a absolvit un program de doctorat în psihologie, demers ce reflectă cel mai bine angajamentul față de valorile care stau la baza practicii sale profesionale, și anume curiozitatea față de oameni și particularitățile lor, răbdarea și empatia, dar mai ales practica bazată pe dovezi științifice.
Roxana Neagu
Neagu Roxana este profesor calificat în învățământul preșcolar/ primar, din anul 2009. Este absolventă a Liceului Pedagogic și a Facultății de Filosofie, specializarea Asistență socială, iar în anul 2019 are gradul didactic II în învățământ. Roxana activează ca și cadru didactic în cadrul Școlii și Grădiniței Euroed. Este un om cald, empatic, și iubește să își valorifice abilitățile în dezvoltarea cognitivă și emoțională a celor mici.
În echipa noastră Roxana se ocupă de activitățile și atelierele centrate pe dezvoltarea cognitivă a copiilor în acord cu programele școlare.
Felicia Acsinte
Felicia Acsinte este psihoterapeut integrativ și a completat formarea de bază alte specializări ce se îmbină armonios cu pasiunea sa pentru a artă, Felicia fiind și absolventă a facultății de Arte Vizuale. Această frumoasă împletire a avantajat-o în lucrul cu copiii și adolescenții, folosind tehnici creative pentru a deschide drumuri de exprimare și explorare a universului interior al fiecăruia.
În prezent își mai completează palmaresul cu 2 formări: desen oniric și psihodrama respectiv psihodramă pentru copii. Deasemenea este colaborator la Montessori School Of Iași și este certificată AMI pe grup de orientare 12-18 ani. În echipa noastră Felicia va lucra cu adulți, copii și bineînțeles cu grupuri de copii și adolescenți.