Anxietate

TULBURARILE DE ANXIETATE reprezinta cel mai frecvent intalnit tip de tulburare la copii si de multe ori interfereaza dramatic cu viata acestuia cu abilitatea de a relationa si de a-si face prieteni, cu deschiderea fata de nou si fata de schimbare, cu adaptabilitatea, cu activitatile si coeziunea din familie, cu stima de sine si independenta. Ba mai mult, un copil cu anxietate are o probabilitate mare de a deveni un adult anxios.

Atunci cand anxietatea copilului dvs. ii afecteaza in mod neplacut viata, il puteti ajuta sa o controleze prin intermediul unui program terapeutic specific anxietatii.

PASII PROGRAMULUI

  • Evaluarea psihologica a copilului;
  • Identificarea factorilor determinanti generali si specifici;
  • Aplicarea tehnicilor si metodelor specifice, adaptate la varsta copilului;
  • Realizarea unui plan de management comportamental al copilului;
  • Antrenamentul abilitatilor emotionale si sociale;

CUM ESTE CONCEPUT SI ORGANIZAT ACEST PROGRAM?

Acest program terapeutic este unul dintre cele mai eficiente programe, utilizate cu succes in majoritatea institutiilor abilitate din foarte multe tari. Este adaptat specificului romanesc, iar tehnicile sunt diferite in functie de categoria de varsta din care face parte copilul; Activitatile sunt concepute pentru a fi lucrate individual in sedinte de 50 de min. Implementarea programului (lucrul efectiv cu copiii) este realizat de psihologi cu experienta clinica si psihoterapeutica; Parintii sunt implicati pas cu pas si uneori participa la sedinte pentru ca programul sa aiba eficienta maxima.